Volkskunstgroep Drieske Nijpers

Language

Wie zijn we?

Wie zijn we

Erfgoed en volkstradities laten overleven en mee laten evolueren binnen een hedendaags kader: dat is de missie die volkskunstgroep Drieske Nijpers zich bij de oprichting in 1967 als doel stelde. 

Daar waar er reden is tot feesten, of waar er mogelijkheid is om onze Vlaamse volkskunst te tonen in alle facetten, is Drieske Nijpers er graag bij.  Naast volksdans presenteert de groep ook vendelnummers en volksmuziek.  

In de rijke, vijftigjarige geschiedenis van de groep waren de hoogtepunten de vele optredens in binnen- en buitenland, alsook de andere gelegenheden waar de groep kon tonen hoe groot de affiniteit voor volkskunst wel niet is.

Volkskunstgroep Drieske Nijpers wil uw partner zijn bij uw evenementen en verneemt graag hoe en wanneer we uw activiteit kunnen opluisteren.  U kan ons steeds bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wist je dat…

Volkskunstgroep Drieske Nijpers werd genoemd naar de ‘wonderdokter’ Andries de Clercq, die rond 1820 Sint-Gillis-Waas grote bekendheid bezorgde door mensen al ‘nijpend’ te genezen.  Over hoe Andries ‘Drieske’ deze gave ontwikkelde bestaan allerlei theorieën, maar zieken en gebrekkigen kwamen in grote getale naar Sint-Gillis-Waas om zich door hem te laten nijpen.  Ironisch genoeg stierf Drieske op zeer jonge leeftijd, en bleek hij dus niet in staat zichzelf te genezen.

Kom gerust langs!

Volkskunstgroep Drieske Nijpers

Zaal De Kwakzwalver
Pompstraat 2 
9170 Sint-Gillis-Waas